Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Πανήγυρις για την επανεύρεση και επανενθρόνιση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Γουμένισσας!

Την επανενθρόνιση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Γουμένισσας, μετά από τη βέβηλη κλοπή και τη θαυμαστή επανεύρεσή της το 1975, γιορτάζει όπως κάθε έτος, τη Β' Κυριακή των Νηστειών η ομώνυμη επαρχία του Κιλκίς.
Στην μονή Παναγίας Γουμενίσσης Θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προς τιμήν της επανενθρόνισης της εικόνας, στην οποία θα προεξέχει ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος.
Στον ναό της Μονής οι πιστοί της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν την Παναγία και να ζητήσουν τη χάρη της.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Γουμένισσας, με την παρουσία αγήματος της αστυνομίας, όπως συνηθίζεται αυτή την ημέρα, καθώς με τις ενέργειες των αξιωματικών της αστυνομίας το 1975, εξιχνιάστηκε η κλοπή της εικόνας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπό τους ήχους των δημοφιλών Χάλκινων της Γουμένισσας.
Μετά το τέλος της λιτανείας, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης θα παραθέσει δεξίωση στο επισκοπείο στους εκπροσώπους του δήμου, του στρατού και της αστυνομίας.
Η ανακοίνωση της Μητρόπολις έχει ως εξής: 

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ
ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, πρόκειται να εορτάσει την καθιερωμένη από το 1975 πάνδημη εορτή της επανευρέσεως και επανενθρονίσεως της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07:00 π.μ. Όρθρος  
08:15 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  
10:30 π.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος

Εκ της Ιεράς Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου